KERGE LÕPUSTEL - RASKE AHINGUS!

KERGE LÕPUSTEL - RASKE AHINGUS!

esmaspäev, 31. august 2009

Uus hooaeg, uued tantsud

Tervitus akadeemikutele!

Suvi on lõppemas ja suusahooaeg kohe algamas. Loodetavasti olete TuleTulemiselt ja laulupeolt kenasti koju jõudnud ning perekonnaga taas sõbrunenud muruniitmise ja õunamahla tegemise käigus.
Mis võiks saada edasi meie vaprast koorist?

Sel reedel, 4, septembril kl 19 Lodjakojas TuleTulemise aftekas. Kõik on oodatud! Sissepääs prii, kohapeal baar, müügil DVD tuletulemise filmi ja piltide ning Tartu laulupeo filmiga 100 kr. Tasuta naiskoor. Univormiks punane TuleTulemise särk või koori särk.

Teisip. 8. sept kl 17 esimene proov linnaraamatukogus (4.k) koos uue hooaja plaanide aruteluga. Gaudeamus Leedus – toimumine hetkel ebaselge, kuna Leedu riigi kogu papp on kulunud tänavusele Leedu 1000 tähistamisele L. Arutame ka teisi võimalikke, sh muusikalisi väljakutseid.

Meeste tantsupidu Rakveres 13. juunil 2010.
Plaan minna meeste tantsupeole tuleva aasta juunis Rakveres on võtnud selgemad piirjooned.
Mida see meilt eeldab?
Registreeritakse 8-mehelisi rühmasid (taust on see, et tüübiline segarühm on 16 in, st 16:2 = 8 meest. Kavataseme kirja panna nii mitu rühma, kui palju meid x *8 kokku saab. Miinimum võiks olla 24 -32 meest (igal häälerühmal oma tantsurühm J ). Osaleksime eksperimentaalrühmade (treenimatud isehakanud amatöörid vms) koosseisus. Nad veel ei tea, mida meie peol osalemine kaasa toob!
Treenimise on lahkelt lubanud Kai Valtna enda peale võtta. See tähendaks trenni igal teisel neljapäeva õhtul, vahelduseks ka laagreid ning enne ülevaatust ilmselt mõnd lisaproovi. Laagisse on mõistagi oodatud kogu koor, kuna Kai lubas koorile õpetada ka lihtsaid meeste tantse ning nii saame koos naiskooriga taas esitada Reola rahvale tantsulis-muusikalise põimiku töötava rahva elust Eesti Vabariigi viljastavates tingimustes.
Vajalik on ka riiete muretsemine (püksid, põlvikud, võib-olla ka vest), mida saame kindlasti loovalt korraldada. Pole ju koor kunagi alasti peol käinud (mitte segi ajada ehal käimisega)! Loodetavasti saame ka rahalist toetust erinevatest allikatest taotella, sest oleme sel juhul ju esimene koor, kes ise tantsib!
Sellega seoses on palve kõigile koorivendadele (ning laiendage seda ka oma poegadele, sõpradele) registreeruda tantsupeole! Tehke seda esimese proovi lõpuks 8. septembril (või e-postiga mati.raamat@raad.tartu.ee) Peaksime hakkama end Rakverre arvuliselt üles andma. Saame sellest põhjalikumalt proovis rääkida. Esimesed neli registreerunut on juba kirjas!
Lisainfot on selles loos:
http://www.virumaateataja.ee/?id=94068

Ärge siis unustage lapsi kooli saata või ise kooli minna – homme on ju 1. september!

Meenub lugu 1987.aastast. 1.septembril kl 14 oli Humala õlleka ukse taga pikk järjekord ja kõige esimesed rivis kaks vene lendurit. Kaks tundi hiljem olid nad järjekorras ikka esimesed, kuigi vintis üliõpilasi ukse vahelt muudkui sisse ja välja imbus. Üks lendur saavutas lõpuks shveitseriga kontakti ja päris, et mis kurat toimub. Seepeale tõstis shveitser Enn oma ähmase pilgu prilliklaaside tagant ja ütles mõtlikult: „Täna on 1. september, tarkuse päev. Täna teenindatakse üliõpilasi väljaspool järjekorda.”

Tervitustega Mati ja Hannes

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar