KERGE LÕPUSTEL - RASKE AHINGUS!

KERGE LÕPUSTEL - RASKE AHINGUS!

esmaspäev, 22. märts 2010

Toimus meeste tantsupeo eelvoor (varsti tuleb ka video!)

Meie akadeemilise koori kaks kaalukat tantsurühma (Tenor ja Bass) osalesid läinud laupäeval, 20. märtsil Treffneri gümnaasiumi saalis toimunud meeste tantsupeo ülevaatusel.
Meil olid kõigil kenasti Kellukese särgid seljas ja ketsid jalas. Ülejäänud kaks rühma, näiteks Võrust ja Kambjast, olid muidugi rahvariietes, puha kuued, põlvikud ja kaabud. Ütlesime siis kohe alustuseks tantsujuhtidele, kes meid kriitilise pilguga seirasid, et meil ei läinud laulupeol laulmine hästi ja nüüd otsustasime tantsupeole tulla. Selle peale arvas Märt Agu, kes igati muhe mees näis olevat, et siis pole meile tausta muusikat vajagi, et tantsime nö a capella.
Enne seda aga oli veel üks veidi ootamatu episood: nimelt võeti kõik tantsijad alustuseks ritta ja öeldi Tervist! Me siis hõikasime Tervist! vastu, aga kahel pool meid olevad tantsukollektiivid tegid hoopis veidraid liigutusi ja kraapsjalga, mis meile küll edimene nägemine olli.
Ettetantsimine läks soravalt. Ca 84% sammudest oli meeles ja astutud sai nad 53% täpsusega. Siia ilmub peagi ka videolink meie tantsust, nii et saate ise veenduda.
Selgituseks peab lisama, et esimene tants on inspireeritud Apelsini kunagisest hittloost Tuukrilaul (Ei ole kellegi nii uhket ülikonda, ei ole seatinast taldadega kingi – sõnad Ott Arder). Tegemist on rohkem liikumiskavaga, aga Rakveres platsi peal näeb kindlasti kena välja. Ma ei tea, kas Tartus Emaõel ka pidevalt tuukreid vee (jää) all on, igatahes siis, kui mullu laulupeotulega teele läksime, oli üks küll Vabadussilla all sulistamas. Ehk ei unustatud teda silla valmides välja võtta.
Igatahes on tuukrilaul ja tuukritants meile kui Emajõe nime kandvale koorile suureks auks. (Tarkusetera: lugesin tähtsast keeleraamatust, et Emajõgi on veekogule antud nimi ehk hüdronüüm. Kas meie koori nimi oleks veel akadeemilisem, kui ta oleks Tartu Meeskoor Akadeemiline Hüdronüüm?)
Uhkusega tagasi tulles tantsuülevaatuse juurde, pean ma nentima, et ka meie teine tants sellest, kuidas kubjas ja vanatühi kaupa teevad, tuli hästi välja. Graatsilisi soolonumbreid esitasid kõik tantsurühma liikmed ning saime mürisevate aplodismentide osaliseks. Võime neid ka mõnel koori peol mõõduka tasu eest esitada, eriti naiskoori innustavate silmade ees.
Lõpetuseks õpiti veel kiirkorras labajala sammu ja nii see proov läbi saigi. Võime kinnitada, et jäime kilbiga ning mõistagi kuulub meie eriline tänu, au ja kiitus meie õpetaja Kai Valtnale, kes on teinud pühvlikarjast üsna ühtses rütmis tammuva meesteväe. Tänan, Kai!
Kriitikute rõõmuks võime siiski nentida, et jäime kooriks, kes tantsib, mitte et meist oleks saanud tantsurühm, kes laulab – te ju mõistate seda peenikest vahet (vt ka koorivend Reinu kunagine kiri allpool).
Proovi lõpetuseks öeldi Nägemiseni! ja juhtus seesama, mis alguses – meie möirgasime Nägesh! vastu ning asusime laiali hajuma. Ning alles silmanurgast nägime, et teised tegid alles veidrad samme ja kraapsjalga…

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar